
Jak už jsme se zmiňovali v minulém článku, Mirka měla před začátkem hubnutí obrovský strach, co ji čeká a jak se na vlastní pěst popere s dietním režimem. Pojďme se s odstupem společně podívat na její první pocity a zkušenosti s proteinovou dietou.
Experimenty v kuchyni
Mirka hned po prvních dnech poznala, že její obavy před začátkem diety byly úplně zbytečné. Naopak, byla mile překvapená, protože si proteinová jídla a nápoje zamilovala. Pokud ji výjimečně přepadly chutě, zahnala je mandlemi, které jsou během dietního režimu povolené. A co její stravovací návyky? Prošly výraznou změnou? Mirka přikyvuje, že rozhodně ano. Začala jíst více zeleniny a sáhla i po druzích, které doteď nevyhledávala. Díky proteinové dietě začala v kuchyni experimentovat a nezalekne se ani přípravy lilku nebo pórku. Je mile překvapena, jaké druhy jdou krásně kombinovat.
Tvrdá dřina s osobní trenérkou
I před dietním režimem Mirka 1x týdně pravidelně cvičila. Dnes to zvládá 3-4x za týden pod vedením trenérky Lenky. Cvičení s osobním přístupem může jenom doporučit a přiznává, že sama by se k takovým sportovním výkonům nevybičovala. Díky intenzivnějšímu cvičení jí přibývá svalstvo a tuky rychleji mizí. Teď má před sebou vážení a měření u své dietní koučky Stáni Lopatové a moc se těší na další výsledky.
S pravdou ven
Mirka se netají tím, že drží dietu, ale naopak se všem bez okolků svěřuje. Okolí to respektuje a fandí jí. Velkou podporu má na straně rodiny, ale i kolegů v práci. Do stejného fitka jako ona chodí cvičit i její o generaci mladší kolegové a hrdě se k ní “na place” hlásí. Je nádherný pocit, když vám rodina a přátelé drží palce.
Příprava snadno a rychle
Největší výhodou proteinových jídel a nápojů je pro Mirku úspora času. Protože je pracovně hodně vytížená, považuje to za báječnou přidanou hodnotu. Paradoxně tedy bojuje s tím, kdy si má připravit složitější jídlo jako omeletu nebo palačinku. Nejraději by zůstala jenom u proteinových nápojů, které v šejkru protřepe a je hotovo.
Jejím nejoblíbenějším receptem se stala jednoznačně krémová pórková polévka. Nikdy by nevěřila, jaká jí zachutná. Zamilovala se i do balsamicového octa, který začala přidávat do zeleninových salátů. Je skvělé, jak Mirka změnila své stravovací návyky, naučila se používat nové a zdravé ingredience a ještě ke všemu si hubnutí náramně užívá.
Pro ostatní, kteří se stejně jako ona chtějí pustit do hubnutí s KetoDiet, má Mirka radu. Noste u sebe vždy šejkr. Nikdy nevíte, kde se zdržíte, a proto je lepší být připravený.