2 porce | 40 minut | Bez lepku
Potřebujeme
- červený pepř (kuličky)
- limetky (2 ks)
- olivový olej (podle potřeby)
- pepř (podle potřeby)
- pórek (1 ks)
- pstruh (2 ks)
- sůl (podle potřeby)
- tymián (podle chuti)
Postup
Předehřejeme troubu na 200 stupňů. Ryby omyjeme a osušíme. Z každé strany uděláme na bocích ryb nožem 3 zářezy. Ryby osolíme zvenku i zevnitř. Dovnitř ryb dejte pokrájená kolečka limetky. Pokapeme šťávou z limetky. Z pórku odloupneme největší list, omyjeme a položíme stranou. Zbytek pórku nakrájíme na kolečka. Ty ještě přidáme do ryb. Nakonec pstruhy obložíme snítky tymiánu a oba pstruhy zvlášť obalíme listem z pórku. Vložíme na pečící papír, pokapeme olivovým olejem, zabalíme a pečeme 15 minut. Potom rozbalíme a a ještě 10 minut dopékáme dozlatova.
1 056 comments