2 porce  |  40 minut  |  Bez lepku

Potřebujeme

  • červený pepř (kuličky)
  • limetky (2 ks)
  • olivový olej (podle potřeby)
  • pepř (podle potřeby)
  • pórek (1 ks)
  • pstruh (2 ks)
  • sůl (podle potřeby)
  • tymián (podle chuti)

Postup

Předehřejeme troubu na 200 stupňů. Ryby omyjeme a osušíme. Z každé strany uděláme na bocích ryb nožem 3 zářezy. Ryby osolíme zvenku i zevnitř. Dovnitř ryb dejte pokrájená kolečka limetky. Pokapeme šťávou z limetky. Z pórku odloupneme největší list, omyjeme a položíme stranou. Zbytek pórku nakrájíme na kolečka. Ty ještě přidáme do ryb. Nakonec pstruhy obložíme snítky tymiánu a oba pstruhy zvlášť obalíme listem z pórku. Vložíme na pečící papír, pokapeme olivovým olejem, zabalíme a pečeme 15 minut. Potom rozbalíme a a ještě 10 minut dopékáme dozlatova.